Forøg børneopsparingen med det billigste realkreditlån

6736158045_6eb22f6d83_b_savings

En stor del af den danske befolkning er boligejere, og det skyldes især de mange fordele, som boligejere har i forhold til at leje en bolig. De fleste familier ønsker også at spare noget op til fremtiden til alderdommen og som gave til børnene, så de kan få en god start på livet, når de flyver fra reden. En børneopsparing er en god idé, som har været populær i mange år på grund af skattefordelene og renteniveauet, men det meget lave renteniveau i øjeblikket overalt i verden har ændret noget på fordelene.

Det kan faktisk i mange tilfælde bedst betale sig at investere i en ejendom, hvis man ønsker at få så god en opsparing som overhovedet muligt. Årsagen er ganske simpel, idet man faktisk ikke får nogen rente overhovedet ved at sætte penge i banken eller ved at investere i værdipapirer, så der er næsten kun fast ejendom tilbage, hvis man leder efter en sikker investering, der kan give et fornuftigt afkast. Fidusen er naturligvis at finde det billigste realkreditlån på ejendommen, således man kan opspare mest muligt gennem de kommende år.

Derfor er ejendomme en god investering

Alle normale ejerboliger som ejerlejligheder og huse kan belånes med de favorable realkreditlån med op til 80 %, således man selv kun skal skaffe 20 % af købssummen gennem opsparing evt. kombineret med et banklån. Renten er i dag tæt på nul eller endda negativ til tider, såfremt man vælger variabel forrentning, som er den mest risikable men også den mest gunstige låntype, og man kan gardere sig på mange måder, så man kan opnå en utrolig lav rente samt stadig sikre sig mod rentestigninger. En velbeliggende lejlighed eller villa i en storby vil altid kunne udlejes til markedsprisen, og den vil som regel være en velkommen gave til børnene, når de skal flytte hjemmefra og i gang med en videregående uddannelse eller job. Over en længere årrække vil en sådan investering kunne betale sig i forhold til de fleste andre investeringer på markedet.

Sådan finder man det billigste realkreditlån

Der findes fire store realkreditinstitutter i Danmark, og priserne varierer lidt på de forskellige udgifter til rente, bidrag og andre ydelser på lånebeløbet. Hos hvert realkreditinstitut kan man finde de aktuelle gebyrer og rentesatser, og f.eks. hos BRF Kredit kan man finde en beregnermodel, således man kan finde det billigste realkreditlån nemt og hurtigt, men man bør naturligvis tjekke alle mulighederne på området. Normalt skal man afgøre, om det billigste realkreditlån er ét af følgende:

  • Lån med den billigste månedlige ydelse.
  • Lån med de billigste omkostninger over hele lånets løbetid
  • Lån med den billigste rente
  • Lån med den billigste bidragssats

Man bør nemlig undersøge de forskellige låntyper på markedet, idet de jo har forskellige renter, bidragssatser og samlede omkostninger over hele lånets løbetid. I øjeblikket er det billigste realkreditlån et lån med tilpasning af renten hvert år eller hvert tredje år. Dette kaldes for et RTL lån eller et rentetilpasningslån, men man kan da også vælge et fastforrentet lån, men så bør man vælge en rentesats, hvor kursen på obligationen er så tæt på kurs 100 som muligt, idet man derved undgår kurstab.

Billede: 401(K) 2013