Godt med en opsparing til en videreuddannelse

Når man bliver voksen og flytter hjemmefra, vil man for alvor mærke vigtigheden af en god økonomi, og de klogeste familier har allerede fået etableret en børneopsparing, der i mellemtiden har vokset sig større og større. Der findes mange årsager til, at en børneopsparing er en god ting at få gjort. Her kommer der gode råd om at lave en god børneopsparing, som kommer som en gave fra himlen, når man senere i livet skal i gang med en videreuddannelse. I mange tilfælde vil pengene fra en børneopsparing kunne bruges på at forbedre boligsituationen som f.eks. til at investere i en studielejlighed, men pengene vil også kunne hjælpe i dagligdagen, så man slipper for at tage et deltidsjob efter skoletid, da man således kan koncentrere sig bedre om studierne.

Fordele med en børneopsparing

Det kan altid betale sig at oprette en børneopsparing, idet man jo kan indbetale hver måned så meget som muligt. Renterne fra en børneopsparingskonto er nemlig skattefri, og samtidig giver denne form for bankkonto også nogle af de højest mulige renter, så gennem mange års opsparing kan selv mindre beløb gå hen og blive til mange tusinde kr. De fleste familier kan sagtens afse et par hundrede kr. om måneden til deres børns fremtid, og børnene kan jo få udbetalt beløbet på kontoen, når de fylder 21 år. Man kan oprette opsparingen når som helst, men barnet må dog ikke være mere end 14 år gammel ved oprettelsen. Man må højest indbetale 3000 kr. årligt på kontoen og højest 36.000 kr. i alt. Uanset beløbets størrelse, så vil det blive modtaget med glæde af det enkelte barn, der som 21-årig ofte er i gang med en form for videreuddannelse. Som studerende er økonomien rimeligt stram, da man bruger tiden effektivt på studierne, og SU er ikke altid tilstrækkeligt til at betale de månedlige omkostninger til husleje, mad, bøger, transport mm. Uden en børneopsparing kan mange unge blive tvunget til at tage et job ved siden af studierne for at klare sig økonomisk eller i værste fald droppe uddannelsen til fordel for at ufaglært job.

Valg af videreuddannelse

Der findes masser af muligheder for at finde en videreuddannelse, der passer til dine ønsker og interesser. Hvis man for eksempel bor i Københavns området og interesserer sig for hotel- og restaurationsbranchen, så kunne det måske være en idé at tage en videreuddannelse indenfor dette område. Man kan finde masser af nyttige informationer om videreuddannelse på hjemmesiden for Hotel- og Restaurantskolen. Skolen har specialiseret sig med over 200 kurser samt leder- og efteruddannelser for faglærte såvel som ikke-faglærte inden for hotel- og restaurationsbranchen, så her findes ofte noget til enhver smag.